Bloggers : Bagaimana mahu membuatkan anda lebih slim pada gambar ?

17 08 2008

Salam cinta !

Maaf… oleh kerana tak mo memecahkan kepala dengan artikel yang berat-berat maka tampillah edisi khas versi santai. Kali ini saya kan memberi sedikit tips bagaimana untuk menampakkan anda lebih kurus dalam gambar-gambar di internet.


Blogger Tips : Slimmer then ever !
Cara-cara ‘halal’

1. Bergambar dengan sesiapa sahaja yang lebih gemuk dari anda. Anda juga boleh gunakan kaedah ini dengan bergambar dengan orang-orang yang rendah-rendah sahaja untuk menampakkan anda tinggi. Pernah anda lihat Ella & Mila di televisyen ? Jika anda temuinya di alam realiti teramatlah kecilnya… kecik molek !

2. Carilah objek-objek yang montel seperti pasu bunga besar. Bergambar mesra dengan haiwan-haiwan yang comel pun okey gak cuma elakkan posing di belakang haiwan-haiwan yang boleh menendang perut anda dan menguruskan anda serta-merta !

3. Pakailah baju yang berbelang halus dan saiz yang sesuai (tidak terlalu besar) tapi janganlah pula sendat semacam sehingga menonjolkan apa-apa yang terlarang.

4. Bagi nampak sebahagian je badan anda. Kalau sukar sangat, boleh la bagi nampak muka je.

5. Ambil dari posisi yang sesuai dan jangan lupa kempiskan perut.. he he ..

Blogger Tips : Slimmer then ever !
Cara-cara ‘tak halal’

1. Edit guna photoshop tak pun kecutkan gambar guna paint je (mudah ya amat).

2. Guna photoshop juga tapi kali ni guna badan orang lain pulak.

3. Ada lagi ke cara lain ? Oh ya … cilok gambar orang lain kat myspace atau friendster kemudian mengaku gambar sendiri.

4. Ada lagi ek cara lain ? Malas dah nak fikir…

Sekian sahaja untuk pedoman kita semua. Semoga terhibur !

ps    :  jangan ikut yang tak halal tu, menipu namanya.
ps2  :  sesiapa nak copy atau edit balik kemudian letak nama sendiri untuk artikel ni, silakan.
ps 3 : ps3 tu versi terkini photoshop ! he he …

Advertisements

Tindakan

Information

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: